Αγίας Σοφίας 37
Θεσσαλονίκη

Πρόσωπο Laser Ευρυαγγείες

Με τον όρο ευρυαγγείες εννοούμε τα μικρά επιφανειακά αγγεία που καταλήγουν στο δέρμα και είναι ορατά, δημιουργώντας ένα αντιαισθητικό αποτέλεσμα. Η θεραπεία τους, είναι η πιο σύγχρονη μη τραυματική μέθοδος που χρησιμοποιείται σήμερα. Μπορεί να αντιμετωπίσει όλο το φάσμα τους, από τις πιο λεπτές μέχρι και ένα πλέγμα ευρυαγγειών που ονομάζεται αιμαγγείωμα. Ευρυαγγείες μπορούν να εμφανιστούν σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος με συχνότερη εμφάνιση στο πρόσωπο. Έχουν διάμετρο από 0,1 μέχρι και 1 mm, οι λεπτότερες έχουν κόκκινο χρώμα και τείνουν προς το μπλε όσο αυξάνεται η διάμετρός τους.
Στο πρόσωπο ο κύριος παράγοντας που εντείνει την εμφάνιση του φαινομένου είναι η υπερβολική έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία. Από ευρυαγγείες πάσχουν περισσότεροι από 4 στους 10 ενήλικους και η αναλογία αυξάνεται σε άτομα με κυτταρίτιδα και φυσικά με τη φυσιολογική γήρανση. Οποιαδήποτε κατάσταση ή δραστηριότητα η οποία ασκεί πίεση στις φλέβες των ποδιών (αύξηση του σωματικού βάρους, πολύωρη ορθοστασία κτλ) μπορεί να χειροτερέψει την κατάσταση.

Η διαδικασία είναι απλή και ασφαλής, με το εξειδικευμένο laser να στοχεύει σε συγκεκριμένα σημεία και καταστρέφει την αιμοσφαιρίνη των ευρυαγγειών που βρίσκονται κοντά στην επιφάνεια του δέρματος, χωρίς να βλάπτει αυτό. Συνήθως χρειάζονται περισσότερες από μια συνεδρίες για να ολοκληρωθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η διαδικασία είναι σύντομη, δεν απαιτείται αναισθησία και εφαρμόζεται μόνο από εξειδικευμένους ιατρούς.