Αγίας Σοφίας 37
Θεσσαλονίκη

Δρ. Γιολάντα Πέπε

Δρ. Γιολάντα Πέπε Πλαστικός Χειρούργος

giolanta pepe photoΜερικοί άνθρωποι αποθαρρύνονται ολοκληρωτικά ακούγοντας τη λέξη «πλαστική» διότι θεωρούν ότι είναι συνώνυμη της λέξης "ψεύτικη" ή "επιφανειακή".

Η πλαστική χειρουργική είναι μία ειδικότητα της ιατρικής επιστήμης που ασχολείται με την απόδοση της ‘’αρμονίας’’ και της ‘’ομορφιάς’’ στις γραμμές του προσώπου και του σώματος του ανθρώπου. Η αισθητική ιατρική είναι η επιστήμη που ασχολείται με όλες τις τεκμηριωμένα ασφαλείς και αποτελεσματικές μεθόδους βελτίωσης της εξωτερικής εμφάνισης των ανθρώπων με φυσικά ή τεχνητά μέσα. Η σύγχρονη αισθητική πλαστική χειρουργική έχει εξελιχθεί τόσο ώστε να λέμε χαριτολογώντας πως δεν υπάρχουν πια άσχημες γυναίκες.

Από την άλλη η επανορθωτική χειρουργική έχει ως στόχο να διορθώσει οποιοδήποτε φυσικό χαρακτηριστικό το οποίο είναι παραμορφωμένο λόγω ασθένειας ή τραύματος. Επιπλέον προσπαθεί να διορθώσει ή να βελτιώσει κάποια ανεπάρκεια ή ανωμαλία στον ανθρώπινο οργανισμό. Μέχρι πρόσφατα, η πλαστική χειρουργική ήταν σε μεγάλο βαθμό μια εκκεντρική πολυτέλεια. Μετέφερε ένα στίγμα, σε βαθμό που οι άνθρωποι συχνά κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για να αποκρύψουν τη χειρουργική αυτο-βελτίωση του προσώπου ή του σώματός τους. Σήμερα, ωστόσο, δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο και για πολλούς έχει γίνει τρόπος ζωής.


Βιογραφικό


  • Πτυχιούχος Τμήματος Ιατρικής Σχολής Αριστοτελείου  Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.
  • Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης
  • Πλαστικός Χειρούργος με εξειδίκευση στην αισθητική ιατρική  και επανορθωτική χειρουργική.
  • Ασκεί την Πλαστική  Χειρουργική στον ιδιωτικό τομέα και είναι επιστημονικός συνεργάτης στο τμήμα πλαστικής χειρουργικής στο Α.Π.Θ.
  • Μετεκπαίδευση στο Royal Hospital of London in aesthetic medicine.
  • Εκπαιδευτής στη Μικροχειρουργική για παρασκευή κρημνών.
  • Με πλήθος δημοσιεύσεων σε έγκριτα ελληνικά και ξένα επιστημονικά  περιοδικά.

Ιατρείο

874

1896784 10202867733110211 679181399 n

876