Αγίας Σοφίας 37
Θεσσαλονίκη

Πρόσωπο Lifting

Η διαδικασία της αντιγήρανσης απασχολεί την Πλαστική Χειρουργική από τις αρχές του αιώνα.

Το face lifting ή ρυτιδεκτομή σήμερα είναι η μόνη λύση που επανατοποθετεί τους ιστούς του ανθρώπινου προσώπου στην αρχική τους θέση μια και οι ίδιοι αναπόφευκτα με την πάροδο των ετών χαλαρώνουν.
Είναι μια χειρουργική επέμβαση που βελτιώνει τα ορατά σημάδια της γήρανσης στο πρόσωπο και τον λαιμό.
Ειδικότερα, βελτιώνεται η γενική χαλάρωση του δέρματος και η χαλάρωση του μέσου προσώπου, οι βαθιές ρυτίδες στις περιοχές πάνω και κάτω από τη γωνία του στόματος, οι περιοχές της παρειάς (μάγουλα) στις οποίες οι ιστοί έχουν υποστεί πτώση/ μετατόπιση καθώς και η χαλάρωση στην περιοχή του λαιμού με επιπρόσθετη εναπόθεση λίπους που δίνουν τη μορφή του «διπλού σαγονιού».

Το κάθε πρόσωπο στην φάση και στην ηλικία που βρίσκεται αντιμετωπίζεται σαν μια ξεχωριστή κλινική και αισθητική οντότητα. Οι τεχνικές που εφαρμόζονται αποσκοπούν στο να προσδώσουμε ομορφότερη, νεανικότερη και όσο το δυνατόν πιο φυσική όψη και όχι να αλλοιώσουμε τα βασικά χαρακτηριστικά δημιουργώντας μία προκλητικά τραβηγμένηεικόνα.

Η επέμβαση αυτή αφορά συνήθως ανθρώπους που έχουν ξεπεράσει την 4η δεκαετία της ζωής τους αλλά και νεότερα καμιά φορά άτομα που επιθυμούν μια πραγματική και ουσιαστική αναζωογόνηση του προσώπου τους. Ένα σύγχρονο lifting στηρίζεται στον σεβασμό των χαρακτηριστικών του προσώπου και την αρμονία στην αναδόμησή του.

Η τεχνική του λίφτινγκ εξαρτάται από τις ανάγκες του κάθε προσώπου. Λόγω τής επιτακτικής ανάγκης για γρήγορη επιστροφή τού ασθενούς στα κοινά τα τελευταία έτη εφαρμόζονται τεχνικές που επιτρέπουν την σχετικά γρήγορη επανένταξη τού ασθενούς στον εργασιακό και κοινωνικό περίγυρο.. (S-Lift, MACS Lift, BAAPS Lift).

Η εκτομή της περίσειας δέρματος γίνεται χωρίς να ασκηθεί μεγάλη τάση (τράβηγμα) στο επίπεδο του δέρματος έτσι ώστε τα αποτελέσματα τού λίφτιγκ να επιτυγχάνονται με την αναδιάταξη τών εσωτερικών ιστών και όχι με το τράβηγμα τού δέρματος. Η όλη επέμβαση γίνεται υπό μέθη και τοπική αναισθησία. Ο ασθενής νοσηλεύεται για ένα βράδυ και επιστρέφει στο σπίτι του την επόμενη ημέρα. Οι ουλές από το lifting κρύβονται στα μαλλιά ή στις φυσικές πτυχές του προσώπου και με την πάροδο του χρόνου χάνονται.

Η ρυτιδεκτομή είναι μια αισθητική επέμβαση μεγάλης ακρίβειας, απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία από τον Πλαστικό Χειρουργό και σήμερα πλέον μπορεί να βοηθήσει τον ενδιαφερόμενο σε κάθε του πρόβλημα. Το αποτελέσματα της επέμβασης είναι εκπληκτικά και μακροχρόνια.

Λεπτομερείς πληροφορίες για την περίπτωσή σας θα δοθούν μετά την εξέτασή σας από την Πλαστικό Χειρουργό.